مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان با بیان اینکه 13.5 درصد طلاقهای سال 88 در زمان صفر ازدواج رخ داده است،گفت: بیشترین طلاقها در ازدواجهایی است که هنوز زندگی مشترک را آغاز نکرده و کمتر از یک سال عمر دارند.
مجید امیدی در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه 13/5 درصد طلاقهای سال 88 در زمان صفر ازدواج رخ داده است، اظهار داشت: این به این معنی است که این افراد هنوز زندگی مشترک خود را آغاز نکرده یا کمتر از یک سال است که زندگی مشترکشان را شروع کردهاند.
وی گفت: 50 درصد طلاقهای ثبت شده در سال گذشته مربوط به زوجهای هستند که صفر تا 5 سال سابقه زندگی مشترک آنها است.
امیدی گفت: زوجهایی که در صفر ازدواج(یعنی هنوز زندگی مشترکشان را آغاز نکردهاند) از یکدیگر جدا شدهاند، 10.35 درصد هستند.
مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان تأکید کرد: بیشترین آمار طلاق به این دوره زندگی اختصاص دارد؛ افرادی که یک سال با یکدیگر زندگی کردهاند 7.37 درصد آمار طلاق را به خودشان اختصاص دادهاند، ولی افرادی که هنوز یک سال هم از زندگی مشترکشان نگذشته است بیش از 10 درصد بودهاند.
امیدی تصریح کرد: این آمار نشان میدهد خیلی از ازدواجها به واسطه عدم شناخت جوانها از یکدیگر و زوایای زندگی یا وجود نگاههای رومانتیک که باعث کور شدن چشم عقل آنها شده، پس از 2 یا 3 ماه منجر به طلاق شده است.
*60 درصد طلاقها با دلایل جنسی
امیدی با بیان اینکه برخی آمارها نشان میدهد که 60 درصد از طلاقها دلایل جنسی دارند، گفت: اینکه مسائل جنسی 60 درصد یا بالاتر در برخی از طلاقها سهیم هستند باید فصلبندی شود و میتوان با ایجاد فضای آموزشی بخشی از مشکلات را در این زمینه حل کرد.
وی در ادامه افزود: همه اتفاقات و مشکلات دلایل اقتصادی و اجتماعی ندارند بلکه بعضی مواقع برخی مسائل وجود دارد که باعث انحرافات و دیگر مشکلات میشود.
امیدی با تأکید بر اینکه علت طلاق اگر موشکافی و درست بررسی نشود به هویت خانواده جفا شده است، گفت: قبل از هر اقدامی باید علت طلاق را بهصورت علمی و صحیح مورد بررسی قرار دهیم. در واقع با تهیه فهرستی از عوامل طلاق میتوانیم به نتیجه درست و مطلوب برسیم.
وی اظهار داشت: در این صورت میتوان اعلام کرد چند درصد از طلاقها به عوامل اقتصادی، اجتماعی بستگی دارند.
امیدی تصریح کرد: یکی از جنبههای طلاق میتواند ناشی از تبادلات بین فردی، روحی، عاطفی و در نهایت جسمی باشد.
وی همچنین اظهار داشت: مسائل جنسی زمینههایی دارد که بخشی از آن میتواند در حوزه درمانی و بهداشتی باشد؛ در واقع بعضی از مشکلات در این زمینه میتواند به پزشک و مشاور درمان شود.
امیدی بیان کرد: عدهای از جوانها با این دسته از مشکلات دست و پنجه نرم میکنند و آن را نمیتوانند بروز دهند اما اگر با یک مشاوره صحیح به درمان این مشکلات بپردازند، بدون شک رفع میشود.
امیدی تأکید کرد: برخی از زوجها در صورتی که علت اصلی جدایی آنها از یکدیگر ریشه در مسائل جنسی داشته باشد، آن را بروز نمیدهند و ایرادات و بهانههای دیگری را مطرح میکنند.
وی افزود: در این گونه موارد، با ریشهیابی متوجه میشویم این عوامل ساختگی هستند و تنها به واسطه حجب و حیا دلایل دیگری را مطرح میکنند.
*ارتباطات نامشروع در دوران تجرد زمینه آسیبهای جدی را فراهم میکند
وی ادامه داد: بخشی از دلایل جنسی ممکن است ناشی از گذشته افراد باشد؛ در واقع فضای باز اطلاعاتی در دورههای تجرد و درگیر شدن دختر و پسرهای جوان با ارتباط جنسی نامشروع میتواند آنها را دچار آسیبهای جدی کند.
امیدی ادامه داد: این افراد نمیتوانند به زندگی زناشویی پایبند باشند؛ همین امر باعث اختلافات زوجین و حتی تنوعطلبی میشود.
وی گفت: افرادی که در دوران تجرد دوستیهای زیادی داشته باشند، در دوران پس از ازدواج نیز نمیتوانند این دوستیها را به راحتی قطع کنند.
وی در ادامه تأکید کرد: در زمینه دلایل جنسی در طلاق نیاز است تا همه جنبهها را بهصورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم و بدون شک دورههای آموزشی برای زوجین در جهت کاهش آسیبدیدگی بسیار موثر است.